Főzés határok nélkül - Tupperware edényekkel
Happiness Rádió

 
Menü
 
Találj meg minket a facebookon

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Termék kategóriák

Katalógusi ajánlat

 
Csatlakozzon

Csatlakozzon a Tupperware csapatához!

 

Csatlakozzon a Tupperware csapatához és a következő összetételű Kezdő Tákával kezdhet el dolgozni!

Kezdő Táska termékei:
- Konyhaművész Pro Tál 3 L
- Konyhai Malom
- Szilikon Király Forma
- Papírtörülköző Tartó
- Turbó Aprító
- Színes Saláták
- Mikrós Rizsfőző Edény
- Mesterfogás Szilikon Keverő

A Kezdő Táskában található fantasztikus termékek lehetőséget adnak Önnek, hogy sikeresen elinduljon Tanácsadóként a Tupperware üzletben. Ezért a Táskáért cserébe 75 000 Ft forgalmat kell elérni 4 hét alatt, mely bármennyi Partiból összejöhet, de átlagban kettőből sikerül is. Ebben az esetben úgymond a kb. 52.000 Ft értéket tartalmaző Táska ledolgozásra kerül majd ezt követően jutalékot is lehet keresni.

Ha Ön is szeretne a Tupperware-hoz csatlakozni, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és küldje el részemre! Hamarosan felvesem Önnel a kapcsolatot.

Jelentkezem:
Név
Irányítószám:
Város:
Utca, házszám:
Megye:
E-mail cím:
Telefonszám:
Jelölje be!
Vendéglátó szeretnék lenni
Tanácsadónőnek jelentkezem
Vásárló szeretnék lenni
Megjegyzés, észrevétel:
/textarea

 

Kapcsolat: 20/8056835

Kapcsolat
 
 
 
Receptek

ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT SÁRGABORSÓS RIZSLEPÉNY
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához: 15 dkg barnarizs, 15 dkg sárgaborsó, só, 1 kávéskanál kurkuma,3 evőkanál kókuszzsír a sütéshez, (MSZ Palacsintasütőn nem szükséges)
Töltelékhez: 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 40 dkg fejes káposzta, 2 közepes sárgarépa, őrölt bors;
Kínáláshoz: 2dl tejföl, kevés citromlé, 3-4 gerezd fokhagyma, só
Elkészítése: A rizst és a sárgaborsót egy éjszakára másfélszeres mennyiségű vízbe áztatjuk, és hűvös helyre tesszük. Másnap átöblítjük és egy kicsivel több vizet öntünk
rá, mint ami ellepi, majd botmixerrel, így nyersen alaposan összeturmixoljuk. Ez kb. 5-6 percet vesz igénybe. Amikor majdnem egyneművé vált, nem baj, ha maradnak közte morzsalékdarabkák, hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Majd sózzuk, hozzáadjuk a kurkumát és alaposan elkeverjük. A sütésig félre tesszük.
A töltelékhez a hagymát vékony szeletekre vágjuk az Újgenerációs Hentes Késsel és a MSz Wok edényben egy kis olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd a vékonyra szelt káposztát és a julienre vágott répát is hozzáadjuk. Folyamatosan rázzuk, keverjük közepes lángon, ha le akar sülni, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A MSZ Palacsintasütőben, mint a palacsintát lassú tűzön mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Tálaláskor a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük, mint a palacsintát, vagy félbehajtva kínáljuk. Ízlés szerint egy kis citromlével, zúzott fokhagymával, sóval elkevert tejfölt adhatunk mellé.

MIKRÓKANNA RECEPTEK

MÁKTORTA

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 egész tojás, 8 dkg darált mák, 10 dkg liszt, 1-2 kávéskanálnyi sütőpor, 2 evőkanálnyi baracklekvár, kevés őrölt fahéj, 1 vaníliás cukor.

Elkészítése: 10 dkg margarint egy tálban közepes fokozaton (350W) 1 perc alatt felolvasztjuk. Összekeverjük 10 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, egyenként hozzákeverjük a 3 egész tojást. Hozzákeverjük a 8 dkg darált mákot, 10 dkg lisztet és 1-2 kávéskanálnyi sütőport. Keverjünk bele kevés őrölt fahéjat. Vajazzuk ki a Mikro edényt és öntsük bele a kikevert masszát. A mikróban fedő nélkül 600 W-on 6 percig süssük. Miután kihűlt, vízszintesen 3 rétegűre szeljük és lekvárral megkenjük. Mák helyett tehetünk bele diót, mandulát, mogyorót, vagy kókuszreszeléket. Ízesíthetjük reszelt citrom vagy narancshéjjal, mazsolával, reszelt almával is ízlés szerint

BARACKOS TÚRÓS
Hozzávalók
: 4 db tojás, 4 ek kristálycukor, 40 dkg áttört túró, 5 dkg búzadara, fél citrom leve, sárga- vagy őszibarackbefőtt, 1 ek tej, 5 dkg dió vagy mandula

Elkészítése: 3 tojást szétválasztunk (a negyediket félretesszük). Fehérjét Gyorskeverőben felverjük. Sárgáját 3 L-es KM Pro Keverőtálban a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót, a darát, a citromlevet és a tojásfehérjéből vert kemény habot is hozzáadjuk. Az Ultra Pro edény alját kirakjuk barack cikkekkel, a túrós masszát ráöntjük A Mix-fixben a tejet a maradék tojás sárgájával összerázzuk és a tetejére locsoljuk. Darabos dióval vagy mandulával a tetejét megszórjuk és 650 W-on 20 percig sütjük. 5 percnyi állás után tálaljuk.

DIÓTORTA
Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, kevés reszelt citromhéj

Elkészítés: A tojásokat válasszuk szét és készítsünk kemény habot a Gyorskeverőben. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a darált diót és a citromhéjat. A végén keverjük bele a kemény habot. A masszát öntsük a kivajazott mikrozható edénybe és fedő nélkül 10 percig süssük. 3 perc pihentetés után porcukorral szórjuk meg és melegen tálaljuk. Amennyiben hidegen tálaljuk, készíthetünk bele főzős vaníliás puding felhasználásával + 20 dkg margarin összekeverésével főzött krémet.

EGYENSÚLY SÜTEMÉNY:
Hozzávalók: 2 tojás, 1 dl tejföl, 1/2 tejfölös pohár cukor, 1 tejfölös pohár liszt, 1/2 dl olaj, 1 kk sütőpor, mazsola, csipet só

Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük cukorral, majd a fehérjét lazán hozzáadjuk, végül beleadagoljuk a lisztet, sütőport, sót, és a mazsolát. A vajjal, vagy olajjal kikent mikroedénybe öntjük és fedő nélkül 600 W-on 10 percig sütjük. Utána a mikróban 4 percig állni hagyjuk.

KÓKUSZTORTA:
10 dkg margarint fél percig 600 W-on mikróban felolvasztjuk. 10 dkg kristálycukrot, 1 cs. vaníliáscukrot, 10 dkg kókuszreszeléket 3 egész tojást jól összekeverünk. Hozzádolgozunk 10 dkg lisztet, fél sütőport, fél deci császárkörtelikőrt és kandírozott narancsot. Mikrosütőben tető nélkül 600 W-on 6 percig sütjük. Vaníliaöntet illik hozzá.(A kókusz helyett ízesíthetjük pl. dióval is.)

8 PERCES CSOKIS SÜTI
8 kanál cukrot és 8 ek. lisztet, fél csomag sütőport összekeverni, hozzáadni 4 kanál kakaóport, 2 tojás összerázva hozzákeverni, majd hozzáönteni 6 ek. tejet és 6 ek. étolajat. 8 perc alatt 600 W-on elkészül mikróban.

RUMOS BANÁN
4 db banánt az edénybe karikázunk. Meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, megszórjuk kb. 1 evőkanál porcukorral és lelocsoljuk rummal (soronként rakjuk.) Bezárjuk az edényt, 600 W-on 1 percig pároljuk, majd óvatosan megkeverjük, hogy az öntet mindkét oldalán egyformán érje a banánokat. Visszatesszük mikróba, 600 W-on 1 percre, de most nem fedjük le. A még forró banánokat tálaláskor leönthetjük 2 evőkanál meleg rummal és meggyújthatjuk.

TEJSZÍNES MEGGYSZÓSZ:
30 dkg meggyet (friss, mirelit, vagy befőtt, levével együtt) kimagozunk, mikroedénybe teszünk, ízlés szerint megszórjuk cukorral, 3 szem szegfűszeggel, kevés fahéjjal, fél citrom reszelt héjával és 1 mokkáskanál sóval. 2 dl vizet öntünk rá, majd lefedve 650 W-on 3 percig pároljuk. Közben Mix-fixben összekeverünk 2 dl tejszínt, 1 dl tejet, 1 evőkanál lisztet és a meggyre öntjük. 650 W-on további 3 percig főzzük (befedve), aztán 10 percig pihentetjük. Tálalhatjuk főtt hússal, vagy burgonyával is.


EPERDZSEM 5 PERC ALATT:
Hozzávalók: 250 g eper, 125 g cukor Az epret megmossuk, a szárait leszedjük, majd a Konyhai Mindentudóba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és összepépesítjük. Az így elkészített „masszát” a Szilikon Keverő segítségével a Mikroplusz Kancsóba öntjük, majd 600 Watton 3 percig melegítjük. Átkeverjük a Habverővel, majd ismét berakjuk a mikróba még 400 Watton 1 percre. Ahogyan hűl, úgy sűrűsödik.

MEGGYDZSEM 5 PERC ALATT:
Hozzávalók
: 250 g meggy, 125 g cukor Az meggyet megmossuk, a szárait leszedjük, és a Törekvő segítségével kimagozzuk. Az így előkészített meggyet a Konyhai Mindentudóba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és összepépesítjük. A „masszát” a Szilikon Keverő segítségével a Mikroplusz Kancsóba öntjük, majd 600 Watton 3 percig melegítjük. Átkeverjük a Habverővel, majd ismét berakjuk a mikróba még 400 W-on 1 percre. Ahogyan hűl, úgy sűrűsödik.

Tálalási javaslat: Egy szelet rozskenyeret megkenünk egy evőkanál krémsajttal, majd rákanalazunk egy kevés meggylekvárt, és ráfordítunk
még egy szelet rozskenyeret! Gyors, egyszerű és istenien finom!

ZÖLDSÉGLEVES HÚSGOMBÓCCAL                 
Hozzávalók: 20dkg nyers zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé, krumpli, hagyma, kelkáposzta) 2 húsleveskocka, 8 dl víz, 20 dkg finomra darált hús, só bors

Előkészítés: a zöldségeket megmossuk finomra aprítjuk

Elkészítés: A zöldségeket, a leveskockával, 750 W-on 5 percig főzzük lefedve, majd újabb 5 percig fedő nélkül. A darált húst fűszerezzük és apró gombócokat formálunk belőle. Kevés vegetával együtt a levesbe tesszük, és 15 percig főzzük még. Tálaláskor petrezselyemzölddel meghintjük. (Állásidő: 2 - 3 perc) (friss, új zöldség használatakor rövidebb főzési idő is elég)

SAJTOS BROKKOLI - KARFIOL - köret vagy diétás egytálétel

Hozzávalók: 60 - 65 dkg karfiol, brokkoli, (fagyasztott is jó) 15 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 ek liszt, 3 dl tej, 1 dl tejszín, só, fehérbors, reszelt szerecsendió, vegeta

Elkészítés: A zöldséget tegyük tálba, öntsünk alá 1 dl vizet, szórjuk meg vegetával, sóval, és letakarva 850 W-on 10 -12 percig főzzük. Az idő a zöldség minőségétől függ. Félidőben keverjük át. Amíg a zöldség pihen, egy kisebb tálban pl. Mikrokannában, a letakart vajat 850 W-on 1 perc alatt hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és letakarva 30 másodpercig 850 W-on "pirítsuk". Ezután fokozatosan kevergetve öntsük hozzá a tejet, a karfiol párolólevét. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval, borssal. Takarás nélkül 600 W-on kb. 5 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Többször keverjük meg, nehogy csomós legyen. Adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajt felét, és öntsük a zöldségre. Szórjuk rá a több sajtot, és takarás nélkül 850 W-on 2 perc alatt olvasszuk rá. 3 perc pihentetés után kínálhatjuk magában, vagy natúr húsokhoz köretnek.

SOMLÓI GALUSKA
Hozzávalók: az alaptésztához:: 15 dkg Ráma margarin 350-400 Watton felolvasztva, 15 dkg porcukor belekeverve, 4 egész tojás egyenként belekeverve (külön-külön), 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor a lisztbe téve a rétegezéshez, díszítéshez: cukrozott darált dió, rumba áztatott mazsola, 1 főzés nélküli csokipuding, 0,1 l tej, tejszín

Elkészítés: Összekeverjük a alaptészta hozzávalóit és 650 Watton 8 percig sütjük. 2-3 perc állásidő után a keverőkanál segítségével kiborítjuk - a Tortavarázsra. (Megjegyzés: ha barna tésztát szeretnénk, akkor 1 kanál kakaót is adunk hozzá - ebben az esetben vanília puding illik hozzá.). A tészta felét hűlés után - Picurral - galuska alakúra szaggatjuk és pl. a 4 -les Tálalómesterbe tesszük. Meghintjük enyhén cukrozott dióval, megszórjuk rumba áztatott mazsolával. A Maxi-Mixben 1/2 l tejjel rázunk egy csokipudingot (hidegen készítendőt). Ezt ráöntjük és újra kezdjük a sorokat lerakni: - a megmaradt tészta szaggatva, a darált dió, a rumos mazsola, puding. Végül, szintén a Maxi-Mixben, rázunk egy tejszínhabot a tetejére.

HAGYMALEVES
Hozzávalók
: 2 póréhagyma, 2 dkg margarin, 6 dl marhahúsleves. 1 tk pirospaprika, 1,5 dl tejföl, esetleg tejszín, 12 dkg sajt, 1 ek zöldbors, 2 gerezd fokhagyma, só, bors pirított kenyérkocka.

Elkészítés: A karikázott póréhagymát a vajon, 600 W-on, 2 perc alatt lefedve megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk, és a forró húslevessel felöntjük. Sóval borssal, esetleg vegetával ízesítjük, és 600 W-on, lefedve 8 percig főzzük. Közben habarást rázunk a Mix-fixben. Kevés forró levest adunk hozzá, s úgy öntjük a levesbe, amit még 1 percig fedő alatt 600 W-on összeforralunk. Pirított kenyérkockát, és reszelt sajtot szórunk rá a tányéron

Ananászos pulykamellfilé UltraPluszban
Hozzávalók:

1 tasak gyorsrizs 12 perces
1 dl tejszín
1 dl víz
30 dkg pulykamellfilé
1/2 doboz darabolt ananász
10 dkg trappista sajt
2 dkg margarin

Elkészítés:

Az UltraPlusz edényt a margarinnal kikenem, beleöntöm a rizst (tasak nélkül), rárakom a csíkokra vágott pulykamell filét, majd a tejszínt és a vizet. Ízlés szerint meghintem sóval. Mikrohullámú sütőben 10 percig 800 wattal párolom ezután meghintem az ananásszal, majd a reszelt sajttal és visszahelyezem a mikroba 2 percig 600 wattal ráolvasztom a sajtot. Nagyon finom könnyű egytálétel.

         

Gyors vacsora

Hozzávalók:

20 dkg csirkemell apró kockákra vágva, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott margarin, 2 evőkanál liszt, só, bors, Vegeta, reszelt szerecsendió, 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat a hús és a sajt kivételével összerázzuk a Mix- Fixben, utána hozzákeverjük a csirkrmell kockákat. Beleöntjük az Ultraplusz tetejébe, és 750W-on 6 percig mikrózzuk. Rátesszük a sajtot, és 2 perc alatt ráolvasztjuk. Rizzsel, tésztával, vagy friss meleg kenyérrel tálaljuk.

 

Sonkás tészta burokban

* Elkészítési idő: 1 óra vagy több
* Főzési idő: 30 perc

Hozzávalók:

- 25 dkg széles metélt,
- 30 dkg füstölt sonka,
- 4 dl tejföl,
- 1 tojás,
- só, bors

A „burokhoz”:

- 30 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 15 dkg margarin
- 1-2 ek tejföl,
- só

A”burokhoz” a hozzávalókból tésztát gyúrunk, félretesszük 1,2 órát a hűtőbe. A széles metéltet az Ovális Tálalómesterben kifőzzük. Az apróra vágott sonkát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tejfölt, tojást és ízesítjük sóval, borssal. A kifőtt tésztát is hozzákeverjük. A hűtőből kivett omlós tésztát kinyújtjuk egy kisebb és egy nagyobb kerek lappá. A nagyobbal kibéleljük a Szilikon Hercegnő formát, úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta, majd belesimítjuk a sonkás tésztát és a másik lappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetjét és 180 fokon sütőben szép pirosra sütjük.
Kiborítva, szeletelve tálaljuk.

 

Tárkonyos húsgombóc



* Elkészítési idő: 30 perc vagy több

Hozzávalók:
- 80 dkg sovány darált hús
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- só
- bors
- tárkony
- 3 dl tejszín
- színes orsótészta

Elkészítése:

A darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, a tojásokkal, majd sózzuk, borsozzuk. A Kompakt Mikrokancsóba öntjük a tejszínt. Kis gombócokat formázunk a húsból és beletesszük. 10 percig 700 W-on főzzük. Lefedve hagyjuk 5 percig. Utána tárkonnyal megszórjuk és lazán átmozgatjuk a gombócokat. Még 10 percre visszahelyezzük 700 W-on.

Végül főzzünk hozzá színes orsótésztát a Tálalómesterben!

 

Burgonyás Zellerkrémleves



* Szezonális: Kiemelt napok a naptárban
* Elkészítési idő: 30 perc vagy több
* Főzési idő: 30 perc

HOZZÁVALÓK:
- 4 dkg vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg tisztított burgonya
- 20 dkg zeller gumó
- Zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl 30%-os tejszín
- Só, frissen őrölt bors

A 2,8 literes Mesterszakács Füles Serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk a Turbó Aprítóval apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott kisebb kockákra darabolt burgonyát, zeller gumót, és közepes tűzön pár perc alatt összepirítjuk. Ezután, felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy háromujjnyival ellepje, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és ha felforrt közepes tűzön puhára főzzük. Ha elkészült botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd újból felforraljuk, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt és sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük.

 

Maxi mix receptek 

 

Fontos tudnivalók: minden mixelés esetén a folyadékot kell először az edénybe tölteni.
A receptekben szereplő tejszín helyett tej+tejszínpor is használható.
A receptekben szereplő egységek átváltása: tető: a mix-fix saját teteje

CSOKIFAGYI: 1 pohár tejszín, 2 evőkanál nutella, 1 egész tojás. Jól összerázni és formában fogyasztani.

VANÍLIA FAGYI : 3 tojás sárgája, 2 evőkanál vaníliáscukor, 1 pohár habbá vert tejszín. Jól összerázni és formában fogyasztani.

CSOKIS TEJ :  0,25 l tej, 20 dkg reszelt csoki, cukor ízlés szerint, reszelt narancshéj

BANÁNOS TEJ:   0,25 l tej, 1 teáskanál méz , 1 banán , kevés cukor, 1 teáskanál citromlé

EPRES TEJ:    0,25 l tej, 1 teáskanál méz ,néhány szem eper, kevés cukor, 1 teáskanál citromlé

CSOKOLÁDÉ LIKŐR:   2 dl tejszínt (mix-fixben) felrázunk, 0,5 dl porcukor, 1 dl instant kakaópor, 1 dl konyak

TOJÁSLIKŐR: 1 tető cukor, 1 tető pálinka, 1 vaníliás cukor, 4 tojás sárgája, addig rázni, amíg a cukor feloldódik.

KÁVÉLIKŐR:    250 ml híg kávé, 1-2 tojás, 1 vaníliás cukor, konyak ízlés szerint és porcukor.

MAJONÉZ: 1 tojás sárgája, 1/8 l olaj, 1/8 l kávétejszín, 1 nagy citrom leve, só, bors, cukor ízlés szerint.

PALACSINTA: (7-8 drb) 2 tető tej, 1 púpos tető liszt, 1 tojás, 2 ek. olaj, cukor, só.

JOGHURT SZÓSZ: 0,5 dl olaj, 1 citrom leve, 1dl joghurt vagy tejföl, só, cukor. Esetleg petrezselyem, kapor, snidling.

VÖRÖS ÖRDÖG SZÓSZ: 1/4 dl ecet, 0,5dl ketchup, 0,5 teáskanál erős paprika vagy bors, fél dl olaj, fél dl konyak, apróra vágott hagyma. Összerázzuk. Sült húshoz kitűnő.

TARTÁRMÁRTÁS:   1dl olaj, 1ek. cukor, 1ek mustár, 1 kávéskanál só, 1 tojás sárgája, 2dl tejföl. Ebben a sorrendben (a mix-fixben) összerázni amíg a cukor fel nem oldódik.

DARAGALUSKA: 1 tojás, 3 kanál olaj, 7 ek. dara, bors, só, szerecsendió. Összerázni, szaggatni.

HABARÁS:   1dl víz, 3ek. liszt, 2dl tejföl.

HÓVIHAR: 1dl narancslikőr, 2 gombóc vaníliafagyi, 1 üveg pezsgő. A narancslikőrt a vaníliafagyival (a mix-fixben) habosra összerázzuk. 4 pezsgőspohárba szétosztjuk, majd pezsgővel felöntjük.

NARANCS CITROM KOKTÉL: 1 narancsot és 1 citromot kifacsarunk, a mix-fixbe öntjük, 1 ek. cukrot, jégkockát öntünk hozzá és rázzuk. Poharakba adagoljuk, ízlés szerint Bitter lemont, tonicot önthetünk hozzá.

EGZOTIKUS ITAL RUMMAL: 2 ek. fehér rumot, 1.2 dl maracuja-lét, 1.2 dl ananász lét és 2-3 ek. kókuszlikőrt összerázunk. Olyan pohárba szolgáljuk fel, amelynek a száját előtte gyümölcslébe majd kókuszreszelékbe mártottuk.

MANDULÁS TEJ:   2 dkg darált mandula, 4 dl friss tej, 1 ek. méz, 1-2 csepp keserű mandula aroma.
    A tejet a mézzel a mix-fixben összerázzuk, hozzáadjuk a mandulát, és újból összerázzuk.

JÓ ÉJT ITAL: 3dl tej, 1 ek. méz, 1 cl konyak, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 csipet reszelt szerecsendió. A mix-fixben összerázni és felmelegíteni.

EGYÉB: krémporok, pudingporok, fagylaltporok, tejszínhabporok, porlevesek, Knorr szószok, salátaöntetek, tojások összerázálára használható

CAPUCCINO: (csak csavaros tetejű mix-fixben) 1 tejszínhabport keményre rázunk a mix-fixben. Hozzáöntünk 2,5 dl meleg tejet, 1dl forró feketekávét és 0,5 dl cukrozott kakaót. Ezt ismét összerázzuk.

Microgourmet-hez
SONKÁS CSIRKECOMBOK ZÖLD KÖRETTEL
Hozzávalók: 6-8 filézett csirke felsőcomb, 6-8 vékony falusi sonka, szárnyas fűszerkeverék, 1 ek. olívaolaj,
Köret: rózsáira szedett brokkoli V. karfiol, hasábokra vágott sárgarépa, zeller, sütőtök, cékla, burgonya …stb lehetőleg vegyesen, amit a család szívesen fogyaszt, 4 dl gyümölcs pezsgő, 1-2 szem szegfűszeg, 1 ek. étkezési keményítő
Elkészítés: A fűszerkeveréket az olívaolajjal kikeverjük és a csirkecombokat megfűszerezzük A fűszeres húst egyenként betekerem a falusi sonkával és a szűrőtálcára rakom. a párolóaljba teszem a zöldségeket, kevés sóval meghintem. A párologtató tálcába 4 dl pezsgőt és 1-2 szem szegfűszeget teszek. A mikrogourmet összerakom, lefedem és 750-800 W-on 25-30 percig párolom. Míg a mikro dolgozik, a keményítőt 1 dl vízzel elkeverem. Ha a párolási idő letelt, a pezsgőből kiveszem a szegfűszegeket és hozzákeverem a keményítős oldatot. Azonnal
sűrűsödik! Tálalásnál a pezsgőmártást tehetem a húsra vagy a zöldségre is.


Csupaszív Tésztacsodához:
PIRMISKI (Orosz tészta)
Fél kg darált sertéshúst, fél kg darált marhahúst beleteszek egy Konyhaművész Pro tálba. Egy nagyobb fej vöröshagymát pár gerezd fokhagymával a Turbó Aprító segítségével felaprítok. Hozzáteszem a húshoz, a Mesterfogás Szilikon keverővel összekeverem. Adok hozzá sót, ízlés szerint borsot, és pirospaprikát. Ha kicsit a húst „bruttósítani” szeretném, akkor 2 db vízben áztatott zsemlét adok hozzá. Amíg a töltelékem kicsit áll, addig gyúrok tésztát. Tésztámat a Gyorskelesztőben készítem. 3 tojást pici sóval, liszttel, és vízzel meggyúrok. Egy részét a Gyúrólapon a Nyújtóm segítségével szép vékonyra sodrom. Hogy a többi tészta ne száradjon ki a Gyorskelesztő tetejét rárakom, és légmentesen lezárom. Közben a Mesterszakács Füles Főzőedényembe egy kis vizet teszek fel forrni, amibe egy kis sót is teszek. Mikor a tésztámat a megfelelő vastagságúra sodortam, a Csupaszív formámra a nyújtóm segítségével egy réteg tésztát ráterítek, majd a Csupaszívhez tartozó kiskanállal megtöltöm a szívecskéket, amit leborítok még egy réteg kisodort tésztával. A Konyhaművész Mini nyújtóval rásimítom a felső réteget a formámra, így szépen ki tudom a szívecskéket a kiskanál másik végével nyomkodni a Mesterszakács Füles Főzőedényembe. Amíg a tészta megfő, addig egy kis fűszervajat készítek a Magas Turbó aprítómmal. A Vajat habosra keverem, és ízlés szerint sóval, zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesítem. A Szűrőcsoda és a mesterfogás Szedőkanál segítségével a víz tetejére feljött tésztákat kiszedem, lecsepegtetem. Az Eleganciatálban tálalom a tésztát, a fűszervajat pedig a Mámor Mediterrán szószos tálkában tálalom.

Leveles tészta variációk Csupaszívhez


Töltött leveles tészta:
A Gyúrólapomon a Nyújtóm segítségével kisodrom a leveles tésztát a Csupaszív tésztacsodám
méreteinek megfelelően. Egy réteg tésztát a Nyújtóm segítségével ráborítok. A tésztát megtölthetem a kiszúróhoz tartozó kiskanál segítségével akár süthető lekvárral, mogyorókrémmel, sajttal...,majd egy következő adag tésztát sodrok ki, és ráterítem a töltelékes tésztára. A Nyújtó vagy a Konyhaművész Mini Nyújtó (szerintem ez jobb) segítségével a tésztát összedolgozom, a kiskanál segítségével a formából kinyomom a kész tésztát. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb 12 perc alatt készre sütöm.

 

Öntetes leveles tészta:
A Gyúrólapomon a nyújtóm segítségével egy adag leveles tésztát elsodrok kb fél cm vastagra. A Csupaszív Tésztacsodámat kiszúróként használva kiszaggatom a kis szív alakú tésztácskákat. Előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 12 perc alatt készre sütöm. A Maxi –Mixem segítségével fél liter tejből, és egy hidegen készíthető pudingból (pl. Gála) elkészítem az öntetet. 2dl lehűtött Hullala tejszínt a Gyorskeverőm segítségével pillanatok alatt felverek kemény habbá, és a Krémharmonika segítségével az öntetet bedíszítem vele.

TÖLTIKE RECEPTEK

Ezzel a praktikus eszközzel egyszerűen készíthetünk töltött süteményeket: lekváros, diós, túrós, stb. vagy akár húsos, májas, sajtos stb ételeket.

 

Használat:
Helyezzük a tésztát a nyitott töltikére. Tegyük bele a kívánt tölteléket a közepébe úgy, hogy a "recés" rész szabadon maradjon. Óvatosan hajtsuk félbe a töltött formát és nyomjuk össze a tészta szélét.
Leveles tésztákhoz a legideálisabb.

A tökéletes házi ravioli receptje
Plusz tejszínes szószok
Az olaszos ízeket lehetetlen megunni. Ha te is az itáliai konyha rajongója vagy, próbáld ki házias receptünket!

A párnácskára emlékeztető tészta az itáliai konyha jellegzetes képviselője, de nem kell egészen Olaszországig menned ahhoz, hogy egyél belőle. A raviolit otthon is könnyedén elkészítheted, mindenféle különösebb mutatvány nélkül
Töltelék nélkül, szósszal meglocsolva is igazán finom, de készítheted akár gombásan, húsosan vagy spenótosan is.

Ravioli
Hozzávalók:
• 10 dkg liszt
• 1 tojás
A lisztet a tojással gyúrd össze, majd nyújtsd ki.
A Töltike Trió segítségével ki tudod szaggatni a tésztát.
Ezután a kiszaggatott tésztát a Töltike Trió recés felébe tedd, és diónyi tölteléket halmozz bele.
Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a tésztákat.

Tejszínes, füstölt sajtos szósz
Hozzávalók:
• 5 dkg füstölt sajt
• 3 evőkanál vaj
• 2 evőkanál liszt
• 2 evőkanál tejszín
• 1 teáskanál aprított petrezselyem
• 1 gerezd fokhagyma
• fél kiskanál szerecsendió
• fél leveskocka
• tej
• só
A vajban a lisztet kicsit pirítsd meg, majd a tejszínnel és pici tejjel sűrítsd be. Reszeld bele a fokhagymát, illetve fűszerezd a szerecsendióval, leveskockával, sóval és a petrezselyemmel. Húzd le a tűzről, és keverd bele a lereszelt füstölt sajtot.

Tejszínes-fokhagymás szósz
Hozzávalók:
• 4 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejföl
• 2 dl tejszín
• 1,5 evőkanál liszt
• pár csepp olaj
• só
• bors
Az áttört fokhagymát pirítsd meg egészen kevés olajon. Keverd hozzá a tejfölt, a tejszínt, és a liszttel sűrítsd be. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Folytonos keverés mellett hagyd felrottyanni, majd a raviolival tálald. Ízlésed szerint oregánóval és bazsalikommal is gazdagíthatod

Tejszínes-gombás szósz
Hozzávalók:
• 15 dkg gomba
• 1 dl száraz fehérbor
• 1 dl tejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 evőkanál liszt
• olaj
• oregánó
• bazsalikom
• só
• bors
A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A szintén apróra vágott gombát szórd rá, majd fűszerezd ízlésed szerint. Amikor a gomba a levét elfőtte, öntsd fel a borral. A lisztet a tejszínnel keverd össze, és habard be vele a szószt.

Töltikéhez:

Lekváros félhold
Hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 ek. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 3 tojás sárgája, 2. 5 dkg élesztő, 2 – 3 evőkanál tejföl , csipetnyi só, valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Tetejére 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítése: a margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk,
2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, a töltikével kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk és összenyomjuk. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll.
Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!

Lekváros párna - túrós tésztából
Hozzávalók : 25 dkg liszt, csipet só, 1 citrom héja, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört túró, sütésálló lekvár
Összekverjük az áttört túrót, a sót, a porcukrot, a citromhéjat. Hozzámorzsoljuk a vajat, a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a töltikével kiszaggatjuk. Közepébe kemény lekvárt teszünk, összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tojással lekenjük. Alacsony fokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütjük de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Burkifli
Hozzávalók: 1 csomag bolti leveles tészta
Töltelék : 2 db tojásfehérje, 12 dkg cukorral felverve és összekeverve 6 dkg dióval és kevés fahéjjal.
A tésztát kinyújtjuk. A töltikével kiszaggatjuk. A tetejét darált dióval szórjuk.
Előmelegített sütőben 200-220 fokon sütjük.

Gesztenyés falatkák leveles tésztából
Hozzávalók : 2 csomag Lidl-es friss leveles tészta, 25 - 30 dkg gesztenyepüré, 1 csomag vaníliás cukor, rum
A lekenéshez : 1 tojássárgája
Elkészítés : A fagyasztott gesztenyepürét olvasszuk ki, adjunk hozzá a vanílíás cukrot, ízlés szerint rumot. Ha ezek után úgy érezzük, hogy száraz lenne a gesztenye massza, akkor lazítsuk egy kis tejjel.
Terítsük ki a leveles tésztánkat a gyúrólapunkra, vékonyra nyújtjuk és a töltikével kiszaggatjuk. Gesztenyemasszát töltünk a tésztába. Sütőpapíros tepsire helyezük a betöltött falatkákat, lekenjük őket tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 – 200 fokon pár perc ( kb. 10 – 15 ) alatt készre sütjük.

Vaníliás és puncsos falatkák leveles tésztából
Hozzávalók : 2 csomag Lidl-es friss leveles tészta, 1 cs. tetszés szerinti pudingpor, 5 dl tej, kb. 4 evőkanál kristálycukor
A lekenéshez : 1 tojássárgája
Elkészítés : A sütés előtt egy órával a szokásos módon készítsük el a kiválasztott ízesítésű pudingot, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túlzottan folyós. Ha kell főzzük, sűrítsük egy kicsit jénaiban akár a tűzhely lángján, de erre a legkönnyebb megoldás, ha pár percre berakjuk a mikróba a legmagasabb fokozatra és közben kétszer átkeverjük. A kész pudingot hűtsük ki.
Ha a pudingunk kellően kihűlt „ terítsük” ki a leveles tésztánkat a gyúródeszkánkra. A töltikét lisztbe mártottam és az aljával körökkel szaggattam. Ezután a szaggató tetejére helyeztem a tésztákat, belehelyeztem egy kiskanálnyi pudingot és „ összeragasztottam”. Sütőpapíros tepsire helyeztem a betöltött falatkákat, lekentem őket tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 – 200 fokon pár perc ( kb. 10 – 15 ) alatt készre sütöttem.

Fahéjas-almás kiflik
Elkészítés:

• sütési hőfok:200 ℃
• sütési idő:25-30 perc

Hozzávalók
• A töltelékhez
porcukor

egy kevés fahéj
10 dkg kristálycukor
1, 5 kg alma
• A tepsi kikenéséhez
Rama
• A tésztához
1 kávéskanál só
1 dl tej
1 db tojás
50 dkg finomliszt
3 dkg kristálycukor
25 dkg Rama

Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, a töltikével kerek formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

 
Számláló
Indulás: 2011-08-22
 
WEBÁRUHÁZ

Megnyílt !

 
ÚJDONSÁGOK


 

Szeretsz a konyhában finomságokat készíteni? Nagy sikere van az elkészített ételnek a családodban, baráti körben? Hogy tetszenek a Tupperware termékek? Szeretnéd megkapni őket ajándékba?Szeretnél egy jó csapat tagja lenni? Ha a fenti kérdések nagy részére igennel válaszoltál, akkor próbáld ki magad Tupperware Tanácsadóként!
Nincs veszteni valód!!

Hogyan lehet tiéd a kezdőtáska?

Hívj meg néhány barátot ,és ha ők vásárolnak min. 50.000 Ft értékben akkor már is tiéd a kezdőtáska . De 4hét alatt el kell érned a 80.000ft forgalmat. És ezzel ledolgozta a táska tartalma.utána már nics megszabva semmi , de rengeteg ajándék lehet a tiéd bizonyos forgalmi szintenként , és természetesen a hozzá tartozó jutalék is .úgy hogy Te fogod meghatározni magadnak , hogy mit szeretnél elérni.

 

 

 
Reklám

 

 

Német fordítás

Angol fordítás

BannerFans.com

Google +1

Linkcsere, webcimek

 
Linkcsere
 
Linkcsere

Jutka kézműves oldala

Oriflame Természetes kozmetikumok

Flavin- Védjük egészségünket

Német fordítás

Angol fordítás

Ingyenes Hitel Centrum

Szabad felhasználású hitel

Lakáshitel és Kamattámogatott lakáshitel

díjmentes ügyintézése.

hirdetés feladás

 

Ingyenes weboldal kereső és linkkatalógus

RegioHitel.hu

jolap.hu

http://www.linkweb.hu

Webkatalógus

TupperWare linkgyűjtemény

Weblaptar.hu

SzuperPiac.hu - képes hirdetés ingyenesen!

ARTidas linkgyűjtemény

Keresned sem kell!

Ingyenes hirdetés

linkcsere

Weblaptar.hu

Magyar Weboldalak

e-liquid, ego-t e-cigaretta

A karkötők egy nagy részét képezik az ékszerboltok kínálatának. Az ékszer karkötő az, az ékszer ami talán a legszélesebb vásárlói közönségnek szól. Többnyire kollekcióban értékesítik nyaklánccal együtt.

Az aktuális divat trendek, jelentősen befolyásolják, hogy milyen a modell divat. Van, hogy a modellek bőr színe változik, vagyis van, hogy a fehér bőrű modellek a keresettebbek, de van amikor a sötétebb bőr színű modellek a keresettebbek.

Egyre szélesebb termékkínálatban vannak jelen az ezüst gyűrűk az ékszerboltok kínálatában. A technika fejlődésével, már kifejezetten jó minőségű ezüst gyűrűket készítenek, a karikagyűrűtől a köves gyűrűkig bezárólag.

 

A táskák szerepe napjainkban jelentős változáson ment át. Ma már a táska egyszerre kell praktikus is legyen, és divatos is. Ez nagy feladat elé állította a táska gyártó cégek tervezőit. A trendi, és praktikus táskáké a jövő, és azon belül is a prémium minőségű táskák azok, amik előkelőbb helyet tudnak kivívni.

Az ékszergravírozás már szinte minden ékszerbolt szolgáltatásában megtalálható. A gravírozás elterjedése előtt, az ékszerek vésését alkalmazták. Ezzel a modern technikával nem okoz gondot akár szöveg, vagy akár egy fénykép gravírozása sem az ékszerünkbe.

A bőr mint ékszer alapanyag már régóta jelen van az ékszer piacon, mint nyaklánc, karkötő, vagy mint egyéb más kiegészítő. A bőr ékszerek már nem csak a fiatalosabb, divat ékszer kategóriában aratnak sikert, hanem a drágább, felsőbb kategóriás ékszerek között is.

A bőr ápolása, a kozmetika használata már nem csak a hölgyek körében elterjedt, és közkedvelt. Főleg a nyári hónapokban a bőrápolás elengedhetetlen része a jó megjelenésnek. Ahhoz, hogy fiatalos külsőnk megőrizzük, érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a bőrápolásra.

Napjainkban kezdtek el nagyobb szerepet vállalni a titán ékszerek az ékszer piacon. Ez a technika fejlődésének köszönhető, hiszen már nem okoz gondot a titán rendkívül kemény anyagának a megmunkálása. Titánból különféle ékszereket készítenek, és egy ilyen ékszer akár egy életre is szólhat.

Tévhit az a köztudatban, hogy az igazgyöngy ékszerek ára megfizethetetlen. Az igazgyöngy árát több minden befolyásolja, mint például a gyöngy színe, mérete, vagy a formája is. Két nagyobb kategóriába sorolhatók, úgy mint az édes vízi, és a sós vízi gyöngyök. Az ékszerboltok kínálatában az édes vízi tenyésztet gyöngyök az elterjedtebbek.

 
Tartalom

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók